Check out Håll Det Äkta in Västerbottens-kuriren and Umeå Tidning

We found some more media stuff about HÅLL DET ÄKTA and “Sabotage”. This time in Västerbottens-Kuriren and Umeå Tidning. Sorry, only in Swedish.

Artikel: Håller det äkta i hardcore-Umeå
De har banat väg för den nya vågen av hardcore i Umeå. Nu släpper Håll det äkta ett nytt album, det bästa hittills enligt dem själva. ”Sabotage” är en politisk granat fylld med feminism, socialism och en kamp för urfolkens rättigheter.

Håll det äkta bildades 2010 av de goda vännerna Marc Strömberg och Sebastian Sahin. Vid den tiden var Umeå något av en hardcoreöken – sin anmärkningsvärda historia inom genren till trots – och Håll det äkta har tillsammans med ett par andra band blivit förgrundsgestalter för den nya vågen av hardcore i Umeå.

Läs hela artikeln här:
http://www.vk.se/1154148/haller-det-akta-i-hardcore-umea


Artikel: Håll Det Äkta ger ut annorlunda EP

På nya Ep:n “Sabotage” gästas hardcorebandet Håll Det Äkta av enbart kvinnliga artister, vissa från helt andra musikgenrer. Det bästa och mest annorlunda bandet gjort, enligt dem själva.Vissa fans, som har fått förhandslyssna på plattan, har sparkat bakut och tyckt att det är “lite för mycket hiphop” för deras smak. Bandmedlemmarna själva tycker däremot att den nya riktningen ligger i linje med vad de vill göra.

– All heder till de som gjort samma låt om och om igen, typ som AC/DC, men jag tror att man kan vara det band man vill vara och ändå utvecklas. Och det finns inget tak för vad som är en Håll Det Äkta-låt, säger gitarristen Sebastian Sahin.
Sångaren Marc Strömberg fyller i:
– Hardcore kan aldrig bli för mainstream, det blir aldrig tillräcklit många personer som lyssnar på det. Därför slåss vi alltid underifrån.

Läs hela artikeln i veckan nummer av UMEÅ TIDNING.
http://umeatidning.se/item/hall-det-akta-ger-ut-annorlunda-ep


Recension:  Håll Det Äkta “Sabotage”
(Monument/The Underground Fraction)
Betyg: 4/5
Detta har jag sett fram emot. Umeåbandet Håll det Äkta har förgyllt mina sporadiska gym-pass med sin energiska och 90-talsflirtande hardcore sedan EP-släppet Svensk Underjord 2012, och nu är de tillbaka med purfärskt material. Sabotage är precis lika argt, tajt och allsångsframkallande som man hade hoppats. Umeås blommande hiphopscen har bjudits in i form av den alltid lika blytunga Cleo, och grammisnominerade Sofia Jannok jojkar som om livet hängde på det. Det är politiskt, aggressivt och fruktansvärt medryckande. Jag kan nätt och jämnt kväva impulsen att sparka undan pappersåtervinningen, skita i köksveckan på kontoret och fulparkera familjekombin. Nu låter det kanske inte så extremt, men för mig är det så nära civil olydnad som jag kommer i min i övrigt ganska inrutade tillvaro. Inte missa.
Jonas Pekkari
http://umeatidning.se/noje-kultur/item/veckans-recensioner-7
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s