Close-Up Magazine reviews Håll Det Äkta – Sabotage LP

We are really happy that Close-Up Magazine took their time to review “Sabotage” LP by HÅLL DET ÄKTA. It was even featured on their “Soundcheck” list where they pick 10 records for each writer to review. It ended up on second place ! Not bad. Read all about it below, only in Swedish though. Use google translate if you don’t understand.

REVIEW

Norrländska HÅLL DET ÄKTA reppar enligt egen utsago ”Umeå hardcore till döden” och det går inte att ta miste på deras influenser – det formligen osar tidigt nittiotal om bandets pumpande hardcore. Riffen är de rätta, moshpartierna sitter riktigt bra och när refrängerna kryddas med allsång känns allt nästintill punkigt. Tyvärr har de även gått loss på samplingar och hiphopinfluenser, vilket gör ”Sabotage” till en ganska rörig helhet som det bitvis är svårt att hänga med i. Dessutom svävar de på avslutande ”Billestieapmi” i väg så pass att jag hinner tappa intresset. Mer hardcore, mindre flum.
Jakob Ekeholm [betyg 6/1o]

SOUNDCHECK REVIEWS
(2:a plats av 10 album, snittbetyg 6,0)

Tungt tatuerade HÅLL DET ÄKTA är Norrlands motsvarighet till HÅRDA TIDER. Det osvikliga engagemanget för scenen, samhällets svaga och kamratskap binder de två samman. Musikaliskt sett tar HÅLL DET ÄKTA i högre grad ut svängarna och varvar hardcore med jojk.
Daniel Johansson [betyg 6/10]

Bered en väg för mosh! Bandet bakom den stenhårda, allsångsinbjudande tolkningen av MASSHYSTERIs ”Dom kan inte höra musiken” levererar självtänkande pepp på silverfat. Om någon tvivlat så cementerar ”Sabotage” att Umeå hardcore i allra högsta grad lever och frodas.
Sonny Jonasson [betyg 7/10]

Skäggige gubben med akademikerglasögon och grosshandlarrock skriver att HÅLL DET ÄKTA är den mest sprudlande och självklara förening av rap och hardcore som någonsin gjorts i Sverige. Ett försök att visa sig nere med gatan och kidsen? Nej, bara ren eufori.
Jonn Palmér Jeppsson [betyg 8/10]

Marc Strömberg utlovade vidgade vyer inför det nya HÅLL DET ÄKTA-släppet och jag välkomnar bultsax och skiftnyckel med öppna armar. ”Sabotage” är med sitt TRAPPED UNDER ICE-gung det klart bästa bandet gjort. Mellanspelen och samplingarna binder ihop låtarna snyggt.
Staffan Snitting [betyg 7/10]

En stor del av den korta speltiden läggs på diverse talsamplingar. Det är inte så konstigt, då HÅLL DET ÄKTAs musik mest består av tunna hardcoreklyschor som radas upp utan finess och tyngd. Resultatet övertygar lika mycket som ett arbetarparti på högerkanten.
Sebastian Zweiniger [betyg 2/10]

ORDER “SABOTAGE” HERE
!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s