Håll Det Äkta by Close-Up Magazine

Mångsysslaren, Västerbottensonen och PMA-gurun Marc Strömberg (ex-FOREVER YOUNG) har, som alltid, lika mycket energi som projekt på gång. I veckan var det vernissage i Umeå för konstutställningen “Hjortrongranat”, där du kan köpa en spraymall i aluminium med tillhörande plasthandskar och sprayfärg, och snart ska han spela in med syntprojektet SWAN SEX.
Mest taggad är han dock på hardcore och HÅLL DET ÄKTA. The Underground Fractions tolvtumssläpp av de tidigare endast digitala utgåvorna “Svensk underjord” och “De få & de stolta” står runt hörnet. Framför allt ska bandet spela in en ny sexlåtars-ep som kommer att gå direkt till vinylformatet.
– I sann västerbottnisk anda blir det en politisk skiva, säger Marc. Den handlar mindre om att hålla det äkta till hardcorescenen och mer om svensk politik, om vad som händer på riktigt. Nu gäller det att slåss med verkliga fiender, inte bara dina egna demoner.
Marc gör sig redo att slå knogarna blodiga mot såväl Umeås hårda graffitilagar som utländska storbolags rovdrift på gruvor och natur i Jokkmokk.
– Poängen med att hålla det äkta är att ta vara på tillfället och medlet du har, på scenen, med mikrofonen. Umeå har sjukt bra hardcorespelningar nu. Det är mycket unga också, mest femton-tjugoåringar. Skejtare, graffare, hiphoppare, alla kommer ut. Desto viktigare då att vi snackar om något riktigt.

Staffan Snitting, Close-Up Magazine issue #156, November 2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s