Håll Det Äkta by Västerbottens-Kuriren

FANSEN TÄNDE HÅLL DET ÄKTA

Egentligen hade de lagt ner. Men fansen fick hardcorebandet Håll det äkta att komma tillbaka. Nu släpps en ny skiva.
– Det var väldigt kul att få vara allihop i studion igen, säger gitarristen Sebastian Sahin.

Hardcorebandet Håll det äkta från Umeå, med musiker ur band som Kidnapped och Lesra, bildades 2009 och släppte två fullängdare året därpå: Västerbotten och De få & de stolta. På kort tid fick bandet mycket uppmärksamhet, musiken spreds och de belönades med fina lovord i både Sverige och resten av Europa.

– Vi gjorde det mest som en rolig grej, och tänkte inte att någon skulle lägga märke till det. Vi hade inga ambitioner alls att försöka ta över världen eller så. Men musiken blev hajpad av sig själv och spreds väldigt bra. Det var sjukt kul, säger gitarristen Sebastian Sahin.

Har fått tillbaka suget

Efter meningsskiljaktigheter om musiken lade bandet ner i början av förra året. Det saknades också driv och en medlem fick barn. Men nu har bandet fått tillbaka suget efter att starta upp igen. Det har de fansen att tacka för.

– Vi har fått smickrande mejl från olika delar av Europa och Sverige från folk som vill se oss på konserter, köpa skivor och allt möjligt. Det var andras pepp som gjorde oss peppade, säger Sebastian Sahin.

– Det är svårt att tänka att det man bara gör i en replokal ska betyda något för någon annan, som man inte alls har någon relation till, fortsätter han.

Gratis på nätet

För två månader sedan gick hela gänget i Håll det äkta in i studion och spelade in ep:n Svensk underjord, bestående av fyra låtar. Skivan släpps nu gratis på nätet och i början av nästa år på vinyl. I helgen firar bandet skivsläppet med spelningar på Scharinska (fredag) och Hamnmagasinet (lördag). Det sistnämnda giget främst för den yngre publiken.

– De är nästan mest peppade, alla kids, säger Sebastian Sahin.

Evelina Burström, Västerbottens-Kuriren, 6 december 2012

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s